Gail Carriger: Changeless - Változatlan

Changeless – Változatlan.jpgA Napernyő protektorátus második része van annyira jó, mint az első rész. Nekem ez a rész is nagyon tetszett, tele volt izgalmakkal és fordulatokkal.

Nagyjából ott veszi fel a fonalat az írónő, ahol az első résznél abba hagyta. Alexiából Lady Maccon lesz, így már a lélekőri pozíciót is betöltheti és a családjától is elköltözhet a Woolsey falka birtokára, hogy ő legyen az alfa nőstény a háznál.

Londonban a természetfeletti lényeken súlyos emberé válási járvány tör ki, ami felettébb aggasztja a dévánt és a potentátot és természetes Anglia királynőjét, Viktória királynőt is. Így mivel Alexia az egyetlen, aki nincs területileg korlátozva, ő kapja a feladatot, hogy járjon utána a dolognak.

Természetes új napernyőt is kap, miután a régi már használhatatlan, de nem akármilyen napernyőt kap hanem mindenféle extra hasznos tulajdonsággal is felruházzák.

Később lehetősége van kipróbálni a léghajózást is, ami akkoriban még újdonságnak számított, hiszen a rejtély Skócia felé vezette Alexiát, és minő véletlen a férje Lord Maccon is Skóciába igyekszik éppen, csak másfajta közlekedési módot választott.

A végére megoldódik a rejtély, minden kiderül, hogy mi miért történt, kik a felelősök. Azonban itt még nincs vége a történetnek mert az írónő még egy akkora csavart rakott a végére, hogy én csak lestem. Így természetesen van miről írnia a harmadik részben is, de azért akkor is. :) Szóval ajánlom mindenkinek, akinek tetszett az első részt, mert a második is hozza ugyanazt a színvonalat.

 

Eredeti cím: Changeless

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Sorozat: Napernyő protektorátus (Arany pöttyös könyvek)

Oldalszám: 390

Megjelenés: 2012

Moly.hu értékelés: 90%

Goodreads értékelés: 3,98

Szerintem a könyv: 4,5/5

 
Címkék: gail carriger