Lauren Oliver: Mielőtt elmegyek

Mielőtt elmegyek HU.JPGMit tennél ha már csak egy napod lenne hátra?

Samantha Kingston 3 barátnőjével, Lindsay-vel, Elody-val és Ally-vel együtt éli a felszínes menő tinilányok életét. Február 12-én, péntek este elmennek Kent McFuller (vagy ahogy ők hívják Kent McMutáns) bulijára ahol természetesen jól leisszák magukat majd elindulnak hazafelé kocsival. Ez már önmagában is rossz ötlet. Majd balesetet szenvednek, annyit tudunk, hogy Lindsay látott valamit és félre rántotta a kormányt, majd megtörtént a tragédia.

"Másnap" Sam ismét az ébresztő órára kell, majd bejön a kishúga, Izzy, hogy felébressze hiszen péntek van és iskolába kell menni. Majd Sam meglátja a telefonján a dátumot: február 12. péntek.

Majd még hat alkalommal ismétlődik meg ugyan az a nap, és Sam szép lassan rájön azért éli újra ezt a napot, hogy mindent rendbe hozzon.

Például egy egész napot a kishúgával tölt. Rájön, hogy alig töltötte az idejét a családjával. Mikor este hazajön az apja a munkából azt hiszi hallucinál, hogy a kislánya PÉNTEK ESTE otthon van.

Egy másik napot közel sem ilyen jó tetteket vitt véghez. Ellopta az anyja hitelkártyáját és kedvére vásárolgatott drágábbnál drágább dolgokat.

Rájön, hogy igazságtalanok voltak Juliet-tel, hiszen semmi rosszat nem tett ellenük, mégis pokollá tették az életét, miután Lindsay helyett ő vitte el a balhét. Rájön, hogy a barátja nem is annyira illik hozzá, mint ahogy azt gondolta, és hogy teljesen különböző egyéniségek. Rájön, hogy igazából Kent az, aki hozzávaló. Rájön mennyire felszínes és sekélyes volt idáig.

Majd mikor végül mindent elrendezett, nyugodt szívvel mond búcsút az életnek.

Sok igazság és tanulság van a történetben. Szerintem érdemes elolvasni, akinek ez a kis bevezető felkeltette az érdeklődését. Nem fog csalódni.



Eredeti cím: Before I Fall

Kiadó: Ciceró Könyvstúdió

Oldalszám: 414

Megjelenés éve: 2010

Moly.hu link: https://moly.hu/konyvek/lauren-oliver-mielott-elmegyek

Goodreads link: https://www.goodreads.com/book/show/9849923-miel-tt-elmegyek

Szerintem a könyv: 5/5

 

 
Címkék: lauren oliver