M. C. Beaton: Agatha Raisin és a tenyérbe mászó turista

Agatha Raisin és a tenyérbe mászó turista.jpgMiután Agatha megtudja, hogy James nélküle Ciprusra utazott, elhatározza, hogy követi a férfit. Agatha azt reméli, hogy tisztázhatják a kettejük között lévő helyzetet.

A nagy kutatás során Agatha megismerkedik egy hajókázás során egy furcsa társasággal. Két nővel, a férjeikkel és idős útitársaikkal. Agatha nem igazán szimpatizál egyikükkel sem, azonban később rendre összefut velük a szigeten, és mindig meginvitálják maguk közé.

Nagy nehezen Agatha rábukkan Jamesre, azonban a férfi nem fogadja olyan kitörő örömmel őt, mint ahogy azt Agatha szeretné.

Egyik nap Agatha és James elmegy egy diszkóba a furcsa hatos fogattal, ahol az este során az egyik nőt meggyilkolják. Először mindenki gyanúsított lesz, aki a helyiségben tartózkodott, a rendőrség mindannyiukat ki is hallgatja.

Agatha és James természetesen megpróbálja kideríteni ki lehet a gyilkos hiszen addig ők is a gyanúsítottak listáján vannak. A nyomozásukat furcsa és érdekes mozzanatok tarkítják mivel az igazi gyilkos próbálja félre állítani őket.

Agatha Raisin karaktere nem csak az álmos cotswoldi faluban Carsley-ban működik, hanem Cipruson is. Sir Charles megjelenése pedig sokat dobott a könyv hangulatán. Nekem ez a rész is tetszett annyira mint a többi.

 

Eredeti cím: Agatha Raisin and the Terrible Turist

Kiadó: Ulpius-ház Kiadó

Sorozat: Agatha Raisin

Oldalszám: 262

Megjelenés: 2012

Moly.hu értékelés: 80%

Goodreads értékelés: 3,63

Szerintem a könyv: 4/5

 

 

 

 

Címkék: m c beaton