M. C. Beaton: Agatha Raisin és a spenótos halálpite

Agatha Raisin és a spenótos halálpite.jpgRégóta szemezek már ezzel a sorozattal, de eddig nem mertem belekezdeni. Így utólag jó döntés volt elkezdeni. Nagyon szórakoztató a maga módján.

Agatha Raisin nagymenő reklámszakember volt, aki egy jól menő vállalkozást vezetett. Azonban úgy dönt, hogy felszámolja a cégét és leköltözik vidékre a csendes Cotswolds-ba. Hiszen már gyerekként is arról álmodott, hogy majd lesz egy vidéki háza.

Kis idő elteltével Agatha rájön, hogy a vidéki élet unalmas a számára. Ezért hogy egy kicsit feldobja az ottlétét benevez a helyi pitesütő versenyre. Agatha viszont nem sokat konyít a sütéshez (sem a főzéshez), így csaláshoz folyamodik. Egy kész pitét vesz egy régi londoni ismerősének boltjában.

A pitébe került spenót közé azonban gyilkos csomorika keveredett. Ez pedig Mr. Cummings-Browne ezredes halálát okozza. Először mindenki balesetnek hiszi a történteket. Agatha azonban gyanakodni kezd, hogy lehet, hogy mégis csak gyilkosság volt...

Nekem tetszett a történet, a szereplők is szerethetőek voltak, emellett tetszett az írónő humora is. Nagyon jól bemutatja az angliai vidéki életet.

 

Eredeti cím: Agatha Raisin and the Quiche of Death

Kiadó: Ulpius Ház

Sorozat: Agatha Raisin

Oldalszám: 342

Megjelenés: 2011

Moly.hu értékelés: 80%

Goodreads értékelés: 3,76

Szerintem a könyv: 4/5

 

 

 

Címkék: m c beaton