Kelley Armstrong: A leszámolás

A leszámolás.jpgChloé, Simon, Derek és Tori sikeresen megtalálja Andrew-t és ezzel menedékre is lelnek az Edison Csoport elöl. Legalábbis egyenlőre.

Ez a rész is tele van izgalmas történésekkel, bár nem több, mint egy hetet ölel fel a cselekmény. Mégis többnek érződik.

Andrew egy olyan csoport tagja, ami az Edison Csoport munkáját ellenzi és próbál minél távolabb kerülni tőlük. Azonban az ellenállók csoportja sem teljesen egységes. Van, aki a védtelen gyerekeket látja Chloé-ban, Simon-ban, Derek-ben és Tori-ban, van, aki azonban csak a szuper erős kiszámíthatatlan képességekkel rendelkező szörnyetegeket. Így számítani lehet egy árulásra és ez be is következik, hogy megfelelő mennyiségű bonyodalmat kapjunk.

Végre a szerelmi háromszög is rendeződni látszik. Biztos van, aki Simonnak, van, aki Dereknek drukkol. Én számítottam rá, hogy az lesz a vége, ami, de azért nem lőném le előre a megoldást.

A vége azért nem egészen boldog befejezés, meg nincs is teljesen lezárva, de egy fajta lezárást azért mégis kapott a történet. Szóval, ha egyszer úgy döntene az írónő, hogy folytatja, akkor nagyon könnyen felveheti innen a fonalat.

Ez egy nagyon jól sikerült befejező rész szerintem. Tele fordulatokkal, izgalmas eseményekkel és egy méltó lezárással.

 

Eredeti cím: The Reckoning

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Sorozat: Sötét erő trilógia (Vörös pöttyös könyvek)

Oldalszám: 364

Megjelenés: 2012

Moly.hu értékelés: 91%

Goodreads értékelés: 4,22

Szerintem a könyv: 5/5