Lena Goldfinch: The Language Of Souls

LG - The Language Of Souls.jpgEgy történet egy Solena nevű lányról, aki azért vág neki egy veszélyes hegyi útnak, hogy a haldokló nagyapján segítsen.

Azonban útközben összetalálkozik egy ellenséges népcsoport katonájával, Rundan-nal, aki a hadsereg parancsnoka elé (aki mellesleg az apja) viszi a lányt.

A parancsnok nem túl szép jövőt szán Solenának. Megparancsolja Rundan-nak, hogy vigye a lányt az odeni bíróság elé, ahol nagy valószínűséggel, mint betolakodót kivégzik majd.

Azonban Rundan ezt nem tudja megtenni, egyre jobban úgy érzi, hogy meg kell védenie ezt a lány, még akkor is ha még egy mondatot nem beszéltek egymással, hiszen nem beszélik egymás anyanyelvét. Mégis minden a ketten kezdenek beleszeretni a másikba, de a népcsoportok különböző szokásai azért okoznak némi galibát egymás megértésében.

Később azonban egy véletlen folyamán rájönnek, hogy mindketten beszélik az ősi nyelvet, így végre találtak egy módot, amelyen keresztül kommunikálhatnak. Szép történet arról hogyan találnak végül egymásra és, hogy hogyan valósul meg a boldog befejezés.

 

Kiadó: Indigo Road Teen

Oldalszám: 146

Megjelenés: 2012

Moly.hu link: https://moly.hu/konyvek/lena-goldfinch-the-language-of-souls

Goodreads link: https://www.goodreads.com/book/show/15848469-the-language-of-souls

Szerintem a könyv: 4/5

 
Címkék: lena goldfinch