Julie Hearn: Nell - Egy boszorkány unokája

Nell.jpgA történet hasonlít a Bűbájos Mary-jéhez, de mégsem teljesen egyforma a kettő. A Bűbájos Mary-nek több a valóság alapja, Nell története kicsit mesésebb, több varázslatos elemmel van átszőve, például manók és tündérek is szerepelnek benne.

Azonban az emberi gyanakvás itt is pont ugyanolyan. Amíg nem érkezett meg a faluba a tiszteletes, majd a boszorkány-veszejtő, addig az emberek bizalommal fordultak a javasasszonyhoz bajaik, nyavalyáik gyógyításáért. Majd mikor a tiszteletes elültette a gyanakvás magját, mindenki megváltozott. Mindenki Nell és a nagymamája ellen fordult. Hiszen több "gyanús" esemény is bizonyította, hogy a sok rossz, ami velük történt az természetesen az ő hibájuk.

Érdekes adaléka a történetnek Patience Madden, a tiszteletes kisebbik lányának gyónása. Általa egy másik oldalról is megismerhetjük a történetet. Jobban betekintést nyerhetünk abba, mi is történik valójában Grace-cel, a nővérével.

A befejezése kissé meseszerűnek tűnik, megmenti a herceg fehér lovon, de mégis egy picit hihetőbb az által, hogy Nell is megmentette az ő életét.



Eredeti cím: The Merrybegot

Kiadó: Orlandó Stúdió

Oldalszám: 250

Megjelenés éve: 2007

Moly.hu értékelés: 74%

Goodreads értékelés: 3.51

Szerintem a könyv: 4/5

 

 
Címkék: julie hearn