Meg Cabot: Ébredés

ebredes.jpgSikerült befejeznem kedvenc írónőm Elhagyatva című sorozatát, és azt kell mondanom ez a sorozata is igen jóra sikeredett.

Pierce kezd megbékélni azzal, hogy az Alvilágban kell leélnie hátralévő életét ha a szerelme mellett akar maradni, aki történetesen az Alvilág ura, de ezt persze azok tudják akik olvasták az előzményeket.

John még az előző kötetben (de ez nem teljesen biztos, már nem emlékszem pontosan hol ért véget az egyik és hol kezdődött a következő) életre keltett valakit, ezzel megszegte az Alvilág egyik legfontosabb törvényét.

Ez természetesen a Fúriáknak nem tetszik, ezért a fiataloknak valahogy vissza kell állítaniuk az egyensúlyt. Ehhez szükség lesz a végén egy harc jelenetre, és ezután ismerjük csak meg, hogy mi lesz a sorsa a szereplőknek.

Én nagyon megszerettem a végére ezt a sorozatot, ha egyszer ihletett kapna az írónő a folytatáshoz, én szívesen olvasnám.

 

"– Szeretnék nyílt lapokkal játszani – mondta. – Tudok gondoskodni rólad.
– Igen – bólintottam. – Nem ez a baj. Különben is, egy földalatti barlangban laksz..
– Egy kastélyban lakom, ami történetesen egy földalatti barlangban van."

 

"A félelem nem is olyan rossz dolog, ha nagyobb óvatosságra inti az embereket, mit tegyenek és mondjanak."

 

"Valóban szükségünk van néhanapján viharokra, hogy eltakarítsák a száraz saspáfrányt, és új virágok sarjadhassanak a helyében. S természetesen napra is szükségünk van, hogy sugaraival beragyogja az új virágokat, amelyek a vihar nélkül sosem bonthatták volna ki szirmaikat."

 

Eredeti cím: Awaken

Kiadó: Ciceró Könyvstúdió

Sorozat: Elhagyatva

Oldalszám: 404

Megjelenés: 2014

Goodreads értékelés: 3,93

Moly.hu értékelés: 80%

Szerintem a könyv: 5/5

 

Címkék: meg cabot