Colleen Hoover: Hopeless

hopeless.jpgImádtam ezt a könyvet, ahogy sokan mások szóval méltán hallani annyi sok jót erről a könyvről. Annyira szerettem, hogy nehéz leírni, de azért megpróbálom összeszedni, mi is volt, ami tetszett benne.

Sky az anyukájával él, aki nem hagyja hogy telefonja legyen, hogy TV-t nézzen, minden ilyesmit rossz szemmel néz, erről csak később derül ki, hogy ez miért is fontos.

Egy nap Sky megismerkedik Dean-nel, akiről azt pusmogják, hogy mekkora egy rossz fiú és, hogy miket követett el. Azonban mikor Sky egy kicsit jobban megismeri őt rá kell jönnie, hogy egyáltalán nem igazak a pletykák.

Azonban szép lassan fény derül a rejtett titkokra, Sky örökbefogadásáról, a vér szerinti apjáról és Dean-ről is.

Amiket a legjobban szerettem a könyvben azok a párbeszédek voltak. Annyira jól vannak megírva. Mikor vicces akkor hangosan felröhögnél, ha pedig szomorú, akkor velük sírnál. A történet is szerintem egész jól fel volt építve, az elején egyáltalán nem sejtettem, hogy mi lesz a vége.

Összességében egy nagyon szuper könyv, egy nagyon szuper írónőtől.

""Will you promise me that when he makes you sad, you’ll think about the sky?”
I don’t know why he wants me to promise him that but I nod anyway. “But why?”
“Because.” He turns his face back up to the stars. “The sky is always beautiful. Even when it’s dark or rainy or cloudy, it’s still beautiful to look at. It’s my favorite thing because I know if I ever get lost or lonely or scared, I just have to look up and it’ll be there no matter what…and I know it’ll always be beautiful.""

 

“Live. If you mix the letters up in the words like and love, you get live. You can use that word.”

He laughs again, but this time it’s a laugh of relief. He wraps his arms around me and he kisses me with nothing but a hell of a lot of relief. “I live you, Sky,” he says against my lips. “I live you so much.”

{……}

Dammit, I really do live this hopeless boy."

 

"“F*ck all the firsts, Sky. The only thing that matters to me with you are the forevers.”

 

"The things that knock you down in life are tests, forcing you to make a choice between giving in and remaining on the ground or wiping the dirt off and standing up even taller than you did before you were knocked down."

 

Kiadó: Magánkiadás

Sorozat: Hopeless

Oldalszám: 488

Megjelenés: 2012

Moly.hu értékelés: 90%

Goodreads értékelés: 4,39

Szerintem a könyv: 5*/5

 

Címkék: colleen hoover