Sarah Dessen: Egy felejthetetlen év

Egy felejthetetlen év.jpgA könyv két legjobb barátnőről Halley-ről és Scarlett-ről szól és az ő barátságukról. Nem csalódtam az írónőben ez a könyve is nagyon tetszett.

A könyv egy tragikus eseménnyel kezdődik, mikor Michael (Scarlett szerelme) motorbalesetben meghal. Halley azonnal hazarohan Scarlett-hez, hogy együtt vészeljék át ezt az embert próbáló időszakot.

Közben Halley megismerkedik Michael legjobb barátjával Macon-nel, és a két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz. Először minden jónak tűnik, azonban Halley-nek rá kell döbbennie, hogy talán mégsem Macon a megfelelő srác a számára.

Majd kiderül, hogy Scarlett terhes... Halley ekkor is a barátnője mellett áll, és mindenben segít neki, amiben csak tud, hogy Scarlett felkészülhessen a gyerekre.

Ami nagyon tetszett még a könyveben az az volt, ahogyan az írónő leírta az anya-lánya kapcsolatot. Adott egy irányítani akaró anyuka és a lánya, aki egyre jobban szeretne függetlenedni tőle.

Teljesen életszerű a könyv, nagyon tanulságos sok szempontból, és a végkifejlet is nagyon tetszett. Ajánlom mindenkinek, aki olvasot már akár egy Sarah Dessen könyvet.

És jöjjön néhány idézet, ami nagyon tetszett. :)

Mert legjobb barát nélkül az élet csúf, szörnyű hely.

 

Néztem anyut, ahogy megtesz mindent, és rájöttem, hogy soha nem leszek képes teljesen elszakítani magam tőle. Nem számít, mennyire vagyok erős vagy gyenge, anyu a részem, épp olyan fontos, mint a szívem. Soha nem leszek olyan erős, hogy meg tudnék lenni nélküle.

 

– Fogd be, inkább add hátra a chipses zacsit! – mondta Scarlett, megkocogtatva a vállam. 
– Jobb, ha odaadod neki – mondta Macon, felkapva a zacskót az ölemből. – Mielőtt felfalja a kárpitot.

 

Eredeti cím: Someone Like You

Kiadó: Kelly Kiadó

Oldalszám: 284

Megjelenés: 2009

Moly.hu értékelés: 86%

Goodreads értékelés: 3,94

Szerintem a könyv: 5/5

 
Címkék: sarah dessen