Alex Flinn: Csók, pont jókor

Csók, pont jókor.jpgKi ne ismerné Csipkerózsika meséjét, a lányét, akinek a 16. születésnapjáig megszúrja az ujját egy orsó és mély álomba merül, ahogy körülötte az egész királyság is. Ebből az álomból pedig csak az igaz szerelem csókja ébresztheti fel.

Ez a könyv ezt a mesét ülteti át a modern korba. Talia hercegkisasszony az 1700-as években Eufráziában éli mindennapjait a palota fogságában. Hiszen a szülei óvják mindentől, főként az orsóktól. Minden nap nagyon sokszor elmondják neki, hogy soha, de soha ne nyúljon egyetlen orsóhoz sem.

Azonban még a 16. születésnapja előtt Talia mégis csak megszúrja az ujját egy orsóval, így a baj megtörténik, és mindenki mély álomba merül.

300 évvel később...

Jacket és egy barátját, Travist a szüleik befizették egy európai körutazásra, amin halálra unják magukat, így maguknak keresik a kalandokat. Így találnak rá egy hatalmas sövényre, amiről úgy hiszik, hogy ha átverekszik magukat rajta, akkor elérik a tengerpartot. Azonban egészen mást találnak helyette.

Egy rég elfeledett királyságra bukkannak, tele mélyen alvó emberekkel. Később pedig rátalálnak egy gyönyörű alvó lányra. Travis unszolására Jack megcsókolja a lányt, és a lány egyszer csak felébred...

Itt kezdődnek az izgalmas történések. Eufrázia királya és lakói próbálják túl tenni magukat azon, hogy átaludtak 300 évet.

Majd a két fiatal megszökik együtt...

Nekem nagyon tetszett a könyv, csak úgy faltam a lapokat. Ez a könyve is nagyon jól sikerült az irőnőnek. Nagyon mulatságos, ahogy Talia és a király rácsodálkozik a modern technika vívmányaira, mint a mobil, a televizió és a repülőgép.

 

Eredeti cím: A Kiss in Time

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek

Oldalszám: 376

Megjelenés: 2012

Moly.hu linkhttps://moly.hu/konyvek/alex-flinn-a-kiss-in-time-csok-pont-jokor

Goodreads link: https://www.goodreads.com/book/show/18518890-cs-k-pont-j-kor

Szerintem a könyv: 5/5

 
Címkék: alex flinn