Justina Chen Headley: North Of Beautiful - Iránytű Önmagamhoz

North of Beautiful - Iránytű Önmagamhoz.JPGIsmét egy nagyon jó kis könyvre bukkantam a könyvtárban. Az újabb vörös pöttyös könyvek közül ez volt az egyik aminek a fülszövege felkeltette az érdeklődésem.

Adott egy szőke, jó alakú lány Terra, akinek a fél arcát egy tűzfolt borítja. Ezt a tűzfoltot minden reggel jó vastag sminkkel próbálja eltüntetni, hogy ne legyen annyira feltűnő, és ne bámulják emiatt folyton az emberek.

Megismerjük Terra családját is a zsarnokoskodó térképész apát, aki menekül a világ elöl egy hamis Kína térkép miatt, amiből rossz következtetéseket vont le, és az elnyomott anyát, aki az evésben talál vigaszt a férje szurkálódásai után és a két elköltözött bátyát, akik amint megtehették már menekültek is a családi fészekből.

Terra képzőművész szeretne lenni, és jó messzire el akar költözni a családjától, azonban a zsarnokoskodó apja nem támogatja a terveit. Mondván ha a Western Washington egyetem (ami sokkal közelebb van, mint azt Terra szeretné) megfelelt neki és bátyainak, akkor Terrának is jó lesz.

Később egy váratlan fordulat során Terra megismeri Jacob-ot, aki később sok mindenre rádöbbenti Terrát önmagával kapcsolatban.

Majd jön egy nagy utazás Kínába (ahová Terra apja be nem tenné a lábát), ahol Terra és az édesanyja is jobban önmagára talál, távol Colville-től, és Terra édesapjától.

Összességében nekem nagyon tetszett a könyv, csak ajánlani tudom. A szereplők szerethetőek, át lehet érzeni a történetüket. A végén már szinte faltam a lapokat, hogy megtudjam, hogyan végződik.

 

Eredeti cím: North of Beautiful

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek

Oldalszám: 398

Megjelenés éve: 2012

Moly.hu link: https://moly.hu/konyvek/justina-chen-headley-north-of-beautiful-iranytu-onmagamhoz

Goodreads link: https://www.goodreads.com/book/show/18135886-north-of-beautiful---ir-nyt-nmagamhoz

Szerintem a könyv: 5/5