Richelle Mead: Dermesztő Ölelés

Dermesztő ölelés.jpgEz a Vámpírakadémia egyre jobb és jobb lesz. Már az első rész is elég izgalmas volt, főleg a végén, de a többi része is. Viktor Daskov rács mögött, de úgy látszik a veszélyek így is megtalálják Rose-t és Lissá-t.

A két lány a megrázkódtatás után, amit Viktor Daskov miatt kellett elszenvedniük visszatérnek az akadémiára, ám nem sokáig élvezhetik a nyugalmat hiszen egy főnemesi mora családot és a testőreiket lemészárolták az élőhalott strigák.

Így a családok karácsonya megvan lőve, hiszen gyerekeik nagyobb biztonságban vannak az akadémia területén, mint bárhol máshol. De erre is találnak megoldást. Egy védett, morák által üzemeltetett sípályára mennek téli szünetre az akadémia diákjai és család tagjaik.

De a borzalmak tovább folytatódnak, még egy család esik áldozatul. A legjobb testőrökre van szükség, hogy megvédjék a diákokat és család tagjaikat. Így végre megismerhetjük Rose édesanyját, akiről nem sokat tudunk meg az első részből, csupán annyit, hogy a gyereknevelés helyett a testőrködést választotta hivatásául, így Rose-t tulajdonképpen az akadémia nevelte fel. Nagy csatákra számíthatunk az elején anya és lánya között, de a sok borzalom, ami történik, mégis egy kicsit közelebb hozza őket egymáshoz.

Christian családjáról is egy kicsit többet tudunk meg hiszen bekerül a képbe Tása Ozera Christian nagynénje, aki mióta megtámadták a strigák azzal tölti az életét, hogy megtanuljon harcolni ellenük. Ám ebben a társadalomban törvény ellenes mágiát használni rossz célokra (ebbe a strigák elleni harc is beletartozik, azt meghagyják a testőreiknek).

Akinek tetszett az első rész, az mindenképpen olvassa el ezt is, nem fogja megbánni.

 

Eredeti cím: Frostbite

Kiadó: Agave Kiadó

Sorozat: Vámpírakadémia

Oldalszám: 306

Megjelenés: 2010

Moly.hu link: https://moly.hu/konyvek/richelle-mead-dermeszto-oleles

Goodreads link: https://www.goodreads.com/book/show/17371852-dermeszt-lel-s

Szerintem a könyv: 5/5

 

Címkék: richelle mead