Rachel Vincent: Stray - Kóborok

Stray - Kóborok.jpg

Rachel Vincentől ez az első könyv, amit olvastam, de izgatottam várom a folytatását.

Faythe Sanders átlagos egyetemista szeretne lenni, csak, hogy vérmacskaként erre nem sok esélye van, hiszen a falka társadalma szigorú értékrendet követel meg, és ebbe nem fér bele, hogy Faythe önállósítsa magát, hiszen ő egyike a 8 még termékeny nősténynek így igazán értékes a falka számára.

Érdekes ahogy keveredik az emberi természet a macska ösztönökkel, hiszen a vérmacskák is emberek, csak áttudnak változni nagy, vérszomjas fenevadakká. Zárt társadalomban élnek, a kívül álló vérmacskák pedig a kóborok, akik nem sok jóra számíthatnak ha átlépik a falka határát.

Egy gonosztevő, a dzsungelmacska Miguel, mégis átjut a határon és elrabol két nőstényt, Sarát és Abbyt. A következő célpontja Faythe, akit sikerül is elrabolnia, de hősnőnk akaratereje és túlélési ösztöne erősebb, így sok krimibe illő rész után azért happy end a vége.

Volt benne pár véresebb jelenet, szóval nem véletlenül van a hátuljára írva, hogy 16éven felülieknek, de aki bírja, annak ajánlom ezt a könyvet végig fogvatartott, hogy mi fog történni, hogy mikor fog már jobbra fordulni a helyzet, vagy hogy lesz-e még rosszabb.

 

Eredeti cím: Stray

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Sorozat: Vérmacskák (Vörös pöttyös könyvek)

Oldalszám: 476

Megjelenés éve: 2012

Moly.hu link: https://moly.hu/konyvek/rachel-vincent-stray-koborok

Goodreads link: https://www.goodreads.com/book/show/15081114-stray---k-borok

Szerintem a könyv: 5/5

 

 
Címkék: rachel vincent