Kelley Armstrong: The Summoning - A szellemidéző

The Summoning - A szellemidéző.JPGChloé Saunders egy átlagos tizentöt éves lány, aki művészeti suliba jár. A családi háttere kicsit zűrösebbnek tűnik, meghalt az anyukája, az apja folyamatosan üzleti úton van, így a bejárónőjük vigyázz rá. De ez még semmi, ahhoz a zűrhöz képest, ami valójában van, bár a könyv végére sem derül ki minden, hiszen trilógia, valamit hagyni kellett a következő két könyvre is, de azért ez a könyv is bővelkedik bonyodalmakban és izgalmakban.

Chloé-ról megtudjuk, hogy már kis korábban is szellemeket látott, de ezt a túl élénk fantáziájának tudták be és nem valóságos dolognak. Így mikor a suli első napján megint megtörténik, Chloé fejvesztve rohan a halott gondnok elöl, majd a tanárok megpróbálják megfékezni, de közben rájuk támad...

Így kerül először a kórházba, majd a Lyle Házba, ami elmebetegséggel küzdő gyerekek otthona, legalábbis látszólag...

Spoiler Alert!

Ahogy Chloé egyre jobban megismeri a többi gyereket, annál furcsább és furcsább dolgok derülnek ki. Liz annélkül mozgat tárgyakat, hogy hozzájuk érne, Rae a puszta kezével megtud égetni dolgokat, Simon varázsló, Derek pedig szupererős, később kiderül, hogy farkasember, vagy vérfarkas nem vagyok biztos benne melyik a helyes kifejezés. Ők lennének a Variánsok.

Később kiderül, hogy a ház eredeti tulajdonosa Samuel Lyle 60 évvel ezelőtt szörnyű kísérleteket végzett Variánsokon, akiknek a hullája, a pince alatt fekeszik, Chloénak sikerül kapcsolatba lépni a szellemükkel, így jut ezekhez az információkhoz.

A végét azért nem lövöm le, azért még annyit, hogy miután ezekre fény derül, Simon úgy dönt megkeresi eltűnt apját, Chloé pedig úgy dönt vele tart a szökésben...

 

Eredeti cím: Darkest Power Trilogy 1: The Summoning

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Sorozat: Sötét erő trilógia (Vörös pöttyös könyvek)

Oldalszám: 344

Megjelenés éve: 2011

Moly.hu értékelés: 86%

Goodreads értékelés: 4,03

Szerintem a könyv: 5/5