Deborah Smith: A titkok kertje

01.jpgEgy nagyon jó könyvre bukkantam a polcomon, elhatároztam, hogy elolvasom végre a saját könyveimet, mert ugye mindig a könyvtáriak voltak az elsők, mert azokat időre kellett kiolvasni. Egy gyöngyszemre bukkantam. Minden van benne, ami kell szegények, gazdagok, gyilkosság, szerelem, könyörtelen nagymama, zűrös családi kötelékek és még sok más...

Darl Union egy tízéves kislány a könyv elején, akinek meghaltak a szülei és a nagymamája neveli egy Burnt Stand nevű városkában, amit Esta dédnagyanyja építettet. Legjobb barátnője egy fekete bőrű kislány, a szobalány unokája. A könyv az 1970-es években játszódik és még erősen élnek a fehérek és feketék közötti ellentétek.

Eli Wade, a családjával Burnt Stand-be költözik, ahol az apja Japser Wade, munkát kap a Márványtársaság kőfaragójaként, az édesanyja Annie Gwen pedig Swan Samples Hardigree szobalánya lesz. Eli-nak még van egy nagyon félénk kishúga, Bell.

Ők lennének a két főszereplő. Már gyerekként is nagy lesz az összhang közöttük, de a tragikus események miatt, Eli és családja, vissza költözik Tennessee-be. Hogy miért azt nem árulom el, de annyit mondhatok, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb dolgok történnek.

Majd a történet 25 év múlva folytatódik, mikor is mindenki számára kiderül az igazság...

 

Eredeti cím: The Stone Flower Garden

Kiadó: M-érték

Oldalszám: 358

Megjelenés éve: 2003

Moly.hu link: https://moly.hu/konyvek/deborah-smith-a-titkok-kertje

Goodreads link: https://www.goodreads.com/book/show/696823.The_Stone_Flower_Garden

Szerintem a könyv: 5/5

 

 
Címkék: deborah smith