Frei Tamás: A bankár

B907497.jpgŐszintén bevallom, hogy sosem rajongtam Frei Tamásért de ez a könyv hihetetlenül jó lett. A bankár könyv felvázolja a magyar valóságot, hogy Magyarországot szét lopták mindent amit lehetett kivitték az országból offshore cégek számláira stb... Lehet kéne adnom a többi könyvének is esélyt. Több szót nem ejtek róla ugyanis aki egy jó krimit akar olvasni annak ajánlom.

Részlet a könyvből:

Jamaicán a rendőrségi terepjárók már dübörögnek, hogy kézre kerítsék a Magyarországról óriási vagyont „kimenekítő” és a távoli karibi szigeten bujkáló, korrupt pesti bankárt.
Az Országos Jelzáloghitelbank elnökének privát gépén irtózatos erejű pokolgépet rejtettek el, és csupán percek kérdése, hogy Magyarország egyik legbefolyásosabb milliárdosát a feleségével együtt a levegőbe repítsék.


André, a leszerelt légiós és szerelme, Adrienn e pillanatban fordul rá a genovai főutcára, de a rövid mézesheteknek egy orosz bérgyilkos vet véget, aki már a nyomukban liheg.
A Megmentőből megismert André sorsdöntő válaszút elé kerül; cserbenhagyja Adriennt, amint korábbi élete megkísérti? Megtalálja a bankárt, akinek kapzsi mohósága Magyarországot végveszélybe sodorja? És mindezek után vajon visszatalál önmagához, vagy a dühödt bosszú olyan helyekre hajtja, ahonnan már nincs visszaút?
Frei Tamás első regénye, A Megmentő, hónapokig vezette a hazai sikerlistákat. A „konspirációs akcióthriller” meghonosítójaként Frei Tamás második sikerkönyvében ismét az „itt és most”-ot tárja fel olvasóinak, torokszorító izgalmak közepette. Fordulatos érzelmi hullámvasúton repít minket az amerikai ultragazdagok csillogó villáitól az Everglades bűzös mocsaráig, a lélektelen emberrablók világvégi rejtekhelyétől a tőzsdecápák konspirációinak fehér abroszos asztaláig, a politika és bűnözés, a bosszú és leszámolás, a hatalmi és szerelmi játszmák terepére, aminek értő és érző ismerője, és amelynek a világa, egy államcsőd árnyékában, sokkal közelebb van a mai Magyarországhoz, mint gondolnánk…

 

Kiadó: Ulpius-ház Kiadó

Oldalszám: 618

Megjelenés éve: 2011

Moly.hu link: https://moly.hu/konyvek/frei-tamas-a-bankar

Goodreads link: https://www.goodreads.com/book/show/13444910-a-bank-r

 

 
Címkék: frei tamás