Simone Elkeles: Tökéletes kémia

tökéletes kémia.jpgHa jó könyvet akartok olvasni, akkor tökéletes választás.

Tetszett a karakterek közötti éles ellentét, ami nagyban meghatározta az egymáshoz való viszonyukat, de később rájönnek még sem különböznek annyira egymástól.

A fairfieldi gimibe a város északi és déli oldaláról is járnak diákok. Az északi oldalon a gazdag fehérek, a déli oldalon pedig a szegényebb Mexikóból bevándorolt spanyol ajkúak élnek.

Brittany Ellis élete tökéletes, ő a suli pom pom lány csapatának a csapatkapitánya, a pasija a suli legmenőbb sráca Colin Adams. Mindenki olyan akar lenni mint ő. Azt azonban senki sem sejti, hogy mindez csak a felszín, amivel az igazságot próbálja leplezni. A nővére Little-kórban szenved, ettől szellemileg visszamaradott lett, és sosem lesz olyan, mint egy átlagos korabeli lány. Ezért Brittany úgy érzi neki tökéletesnek kell lennie, ha már a nővére nem az, s így a szülei jobban tudnak a nővérére figyelni. Az anyja folyamatosan ellenőrzi, igazából mondhatni tesz is róla, hogy Brittany a "legjobbat hozza ki magából", de titkon magát okolja azért, hogy Shellby ilyen lett.

Alejandro (vagyis Alex) Fuentes pedig egy mexikói macsó a külvilág szemében. Bandatag, folyton verekedésekbe keveredik, az iskola északi diákjai egyenesen rettegnek tőle, azt gondolják, ha véletlenül csúnyán néznek rá, akár meg is öleti őket. Alex azonban ennyire még sem rossz fiú, mint látszik. Tény, hogy sok verekedésben volt része, de komolyabb bűncselekményt nem követet el, például nem kereskedett droggal. Azért lépett be a Latin Vérbe, hogy megvédje a családját, azonban azt ő sem sejti, hogy milyen összeesküvés húzódik meg a háttérben...

A két fiatal egy tanulópárt alkot kémia órán és innentől kezdve megállíthatatlanul elindult egy lavina, azért azt nem mondom el előre, hogy beteljesül-e a szerelmük vagy sem, de rengeteg izgalmas dologra számíthatunk.

És a történet folyatatódik, még két része van a sorozatnak, a másik két Fuentes tesó Carlos és Louis történetét olvashatjuk ezekben. Remélem hamarosan nálunk is megjelenek ezek a könyvek.

Egyetlen zavaró dolog volt benne, hogy a fordító az If I were you kifejezés szó szerint Ha neked lennéknek fordította, de szebb lett volna ha az írja, hogy A helyedben, én... De hát csak egyszer kétszer fordult elő, úgy hogy túléltem.

 

Eredeti cím: Perfect Chemistry

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Sorozat: Tökéletes kémia (Vörös pöttyös könyvek)

Oldalszám: 416

Megjelenés éve: 2011

Moly.hu link: https://moly.hu/konyvek/simone-elkeles-perfect-chemistry-tokeletes-kemia

Goodreads link: https://www.goodreads.com/book/show/13172332-perfect-chemistry---t-k-letes-k-mia

Szerintem a könyv: 5/5

 

 
Címkék: simone elkeles