Celia Rees: Bűbájos Mary

Bűbájos Mary.jpgElőször a borítója fogott meg a könyvnek, meg az a tény hogy egy történelmi korban játszódik. Pontosabban a 17. század Angliájába, majd Amerikájába csöppenünk. Mary nagymamájával élt Angliában, de az asszonyt boszorkányság vádjával sok kínszenvedés után kivégezték. Ezért Marynek menekülnie kellett.

Abban a korban jellemzően vízpróbával "bizonyították", hogy valaki boszorkány. Az ember lábait és kezeit keresztben összekötötték és egy közeli tóba vagy folyóba dobták, és azt lesték, hogy fent marad-e a vízen. Ha fent maradt, akkor egyértelműen bűnös volt, ha pedig elsüllyedt akkor valószínűleg megfulladt, mire felszínre hozták.

Mary-t világ életében a nagymamája nevelte, az édesanyjával szinte nem is találkozott. Még is ő az aki felteszi egy Amerikába tartó hajóra, ezzel az életét is megmentve.

De a vádaskodás és az emberek félelme az ismeretlentől Amerikában is utol éri Maryt. Ezért Marynek ismét menekülnie kell. A történet illetve a naplóbejegyzések itt véget érnek, de a történetnek van folytatása, mely a Farkasszem címet viseli. Ezt még le kell vadásznom a könyvtárban, de remélem mihamarabb sikerül.

 

Eredeti cím: Witch Child

Kiadó: Orlando Stúdió

Oldalszám: 286

Megjelenés éve: 2003

Moly.hu link: https://moly.hu/konyvek/celia-rees-bubajos-mary

Goodreads link: https://www.goodreads.com/book/show/20321937-b-b-jos-mary

Szerintem a könyv: 5/5

 

 
Címkék: celia rees