Kelley Armstrong: The Gathering

The Gathering.jpgKelley Armstrong egy újabb sorozatába kezdtem bele, aminek van némi köze a Sötét erő trilógiához.

Ez a történet Kanadában játszódik egy kis városban Salmon Creek-ben, amit a St. Cloud vállalat építettet fel. Ez egy gyógyszerkutatásokat végző vállalat, ami nagyon erősen óvja a kutatási eredményeit a versenytársak elöl.

Legalábbis a hivatalos verzió szerint. Azonban ha Dr. Davidoff-nak is köze van ezekhez a kutatásokhoz, akkor sejthető, hogy nem egyszerű gyógyszer kísérletekről van szó.

Azonban ebben a részben még nem derül fény a kutató csoport valódi tevékenységére. Annyit lehet sejteni, hogy a Sötét erő trilógia után játszódik, mert beszélnek a befuccsolt Genezis Projektről, persze csak nagyon röviden.

Ebben a könyvben inkább a főszereplőket ismerjük meg jobban. Maya-t az indián lányt, akit örökbe fogadtak és akiről kiderül, hogy képes lesz majd pumává változni, de az ösztönei már most is hasonlatosak egy macskához.

A könyv legelején meghal a legjobb barátnője Serena, az úszócsapat kapitánya, mégis egy tóba fullad bele. A hivatalos magyarázat szerint biztosan görcsöt kapott a lába és nem tudott kiúszni. Serena barátja, Daniel (aki egyben Maya legjobb barátja is) és Maya együtt gyászolják Serena-t. Bár egymás előtt nem említik mindkettejüknek vannak kételyeik a történtekkel kapcsolatban.

Majd megjelenik az új fiú, Rafe, akiről később kiderül, hogy ugyanarra képes, mint Maya és sok új információval is szolgálhat. Azonban ez a srác sem bonyodalmaktól mentes. 

Nekem nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek, aki olvasta a Sötét erő trilógiát.

 

Kiadó: HarperCollins

Sorozat: Darkness Rising

Oldalszám: 374

Megjelenés: 2011

Moly.hu értékelés: 98%

Goodreads értékelés: 4,04

Szerintem a könyv: 5/5