Meg Cabot: Victoria and the Rogue

Victoria and the Rogue.jpgMiután elolvastam a Nicola és a vikomtot erre a könyvre is kíváncsi lettem volna, de sajnos magyarul ez idáig sem jelent meg, és valószínűleg nem is fog, mert nem volt a elég kereslet a Nicola és a vikomtra Magyarországon, ezért ennek a megjelentetésével már nem is próbálkoztak.

De most e-book formában lehetőségem nyílt angolul elolvasni, és azt kell mondjam nagyon tetszett. A történet a 19. század eleji Angliában játszódik, ahová főhősnőnk Lady Victoria hajóval érkezik Indiából, mert a nagybátyai úgy gondolták már elég idős (17 évesen!), hogy férjet keressen magának.

Az Angliába tartó hajón megismerkedik két fiatal emberrel, az egyik állandóan piszkálja (Jacob Carstairs kapitány), a másik viszont keresi a kegyeit (Lord Malfrey). Lord Malfrey még a hajón megkéri Lady Victoria kezét, amire ő igent is mond, bár alig egy hónapja ismerik egymást...

Majd megérkeznek Angliába, Victoria a nagybátyja családjánál tölti a napjait, főként az unokatestvérével, aki korban a legközelebb áll hozzá Rebeccával. Lord Malfrey hazatérését várja Lisszabonból.

Az elején még minden szép és jó közeledik az esküvő, Victoria megismerkedik Lord Malfrey édes anyjával. Azonban nem minden az, aminek látszik. Lord Malfrey sötét oldalára is fény derül.

A vége azért természetesen happy end, úgy ahogy azt kell, de ahogy azt megszokhattuk Meg Cabot-tól csak az utolsó oldalakon derül fény a mikéntjére.

Aki tud angol, és esetleg olvasott már Meg Cabot könyvet, annak bátran ajánlom.

 

Kiadó: HarperTeen

Oldalszám: 256

Megjelenés: 2004

Goodreads értékelés: 3,56

Szerintem a könyv: 5/5

 

 
Címkék: meg cabot